PO - PÁ v 17:50 na Primě

Jihočeská kulajda

Prostřeno III - 16.3. 2011 polevka Foto:

Do litru vody dáme houby, brambory nakrájené na kostičky, bobkový list, nové koření a celý pepř. Před změknutím brambor dolijeme zbytek vody, ve smetaně rozmícháme pět lžic hladké mouky a zahustíme.

Postup
1

Do litru vody dáme houby, brambory nakrájené na kostičky, bobkový list, nové koření a celý pepř

Před změknutím brambor dolijeme zbytek vody, ve smetaně rozmícháme pět lžic hladké mouky a zahustíme

Přidáme rozšlehaná vejce

Dochutíme solí, octem a Vegetkou

Před podáváním posypeme nasekaným koprem

 

Polévka

Jihočeská kulajda

Ingredience:

  • 2 l vody
  • 400 g hříbků
  • 8 větších brambor
  • kopr
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové  listy
  • 5 kuliček celého pepře
  • Vegetka
  • sůl
  • ocet
  • 2 vejce
  • 2 smetany
  • hladká mouka
  • kopr

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

katenovak7
Kulajda je výborná... 0 18.03.2011 19:52

Kulajda je výborná...

sabon
Kulajda 0 17.03.2011 11:50

Dnes jsem kulajdu dělala a byla opravdu výborná, myslím ,že p. Dana by si výhru moc zasloužila dala si stím fakt dost práce a že se jí to vyplatilo. Určitě zkusím i její další recepty

anonym
Kulajda 0 17.03.2011 07:24

Kulajda, tak jak má být. Vypadá moc pěkně.Jste moc šikovná.

Doris
Fuj, tohle bych nejedla 2 17.03.2011 01:05

Houby, vajicka a smetana brrrrr.Nechutne .

Jana P.
Vždyť jsi to ani nejedla 17.03.2011 09:47

Vždyť jsi to ani nejedla Doris alias blbá Julie. Takhle se ale kulajda dělá!

včelka mája s vilíkem
vůbec nevíte co je dobré. 17.03.2011 17:46

vůbec nevíte co je dobré.

čikita
dano 17.03.2011 21:28

kulajdu vaříme přesně jako vy, jen vejce je v ní natvrdo,a šíleně ji milujeme

lajka
kulajda 19.03.2011 22:07

prosim , prosim jakou smetanu tam davate: sladkou nebo kysanou?

anonym
Kulajda by mi nechutnala ... 3 17.03.2011 00:57

Takova kulajda je vlastne mis-mas od vsechneho trochu. Neni to ani houbova ani koprova ani kminova .Rozhodne kulajda neni zadna pochoutka .Mam rada houbovou ale bez smetany a vajicek.Houbova ta musi byt tmava tzv. staroceska a bez smetany a vajicek a kopru.Koprovou ale miluji ale zase nesmi tam byt houby .Takze za takovou polevku bych rozhodne klobouk nesmekala.Hlavni chod ktery Dana uvarila mohl byt chutny jen diky tomu masu ale pocancane knedliky brusinkami bych nechala na taliri netknute.Tohle bych nemohla stravit ani kdybych mela hlad.No a ten dezert tak to mohla rovnou uvarit krupici.Livance jsou velmi chutne ale nikoli jako dezert, vzdyt to je bezne detske hlavni jidlo a vlastne nejen detske .Velmi okate nekteri prehnane vychvalovali Danine vareni cimz vlastne podcenovali sami sebe , takze tento tyden se sesla skupina slabych kucharu , vlastne nevidela jsem vareni v pondeli ale pry bylo zatim to pondelni nejlepsi .Takze Julie a Dana nejslabsi .

anonym
Kulajda by mi nechutnala ... 17.03.2011 13:52

Mně by třeba chutnala,jenom celé menu bylo sestaveno tak, že by jeden každý chod vydal za hlavní jídlo. Ale vzhledem k tomu, že to někteří účastníci snědli všechno, asi se to dalo zvládnout. Nepochybně byla jídla chutná, ale brusinky na knedlíkách bych teda nečekala.

reklama