PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kachní jatýrka se škvarečky

Prostřeno XI (12) praha 17.4.2015 předkrm Foto:

Na tento rustikální předkrm se někteří původně dívali s nedůvěrou, ale většině přišel velmi k chuti, Nikola si přidala.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
syrové kachní sádlo 500 g
kachní játra 500 g
sůl
Postup
1

Kachní sádlo nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostičky a necháme vyškvařit (nezapomeneme občas promíchat). Po vyškvaření scedíme škvarečky a na rozpuštěném sádle orestujeme kachní játra. Když jsou játra orestovaná, tak je osolíme dle chuti. Poté hotová kachní játra nakrájíme na plátky, které vložíme do rozpuštěného kachního sádla společně se škvarečky. Pomazánku necháme vychladnout a ztuhnout a podáváme s dobrým čerstvým chlebem.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama