PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kachní prsa na plátky s rukolovým salátem a parmazánem

Prostřeno XI (16) 4.5.2015 předkrm Foto:

Kachní prsíčka byla v pondělí poprvé, ale ne naposled, a všichni se shodli, že tato byla nejpovedenější.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kachní prsa 3 ks
sůl
suché červené víno
Salát:
oprané a osušené lisyt rukoly
hobliny parmazánu
Zálivka:
ocet 3 díly
dijonská hořčice 1 díl
sůl
Postup
1

Kachní prsa osolte, opepřete a kůži několikrát lehce nařízněte. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a opékejte dalších pět minut. Pak dejte do teplé trouby asi na 10 minut. Potom nechte maso odpočívat zakryté v teple.

2

Na pánev do výpeku přidejte víno, trochu sójové omáčky, hnědý cukr a med a vše chvíli povařte, dokud se omáčka nezredukuje a trochu nezhoustne. Maso nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou. Salát omyjte, osušte a promíchejte s hoblinami parmazánu. V míse ho smíchejte se zálivkou a přidejte k připraveným kachním prsům.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama