PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kachní prsa na pomerančích

Prostřeno - 8.3.2011 hl.jidlo Foto:

Nejprve si kachní prsa orestujeme na pánvičce, aby se zatáhla a neztratila pak při pečení šťávu. Poté je vložíme na pekáč či do zapékací misky a vložíme do trouby asi na 30 minut. Pečeme při 180 °C.

Postup
1

Nejprve si kachní prsa orestujeme na pánvičce, aby se zatáhla a neztratila pak při pečení šťávu. Poté je vložíme na pekáč či do zapékací misky a vložíme do trouby asi na 30 minut. Pečeme při 180 °C. Do výpeku na pánvičce přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu.

Zatímco se nám budou prsa péct, nakrouháme červené zelí a dáme je dusit s cibulkou. Přidáme také sůl a pepř. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme výpek z prsou (z pekáče, ne pomerančový na pánvičce), zahustíme a dochutíme dle potřeby (solí, pepřem, octem a cukrem).

Knedlíky:

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Z jednoho vajíčka, soli, hladké mouky, mléka, petrželky a trochy oleje uděláme těsto. Přidáme do něj nakrájený rohlík a jemně je zaprášíme hladkou moukou. Z těsta uděláme koule a vaříme je na páře asi 20 minut.

 

Hlavní chod

Kachní prsa na pomerančích, červené zelí a babiččin knedlík

Ingredience:

  • 150 g kachních prsou na porci
  • 1 pomeranč
  • červené hlávkové zelí
  • cibule
  • 4 rohlíky
  • 1 vejce
  • lžíce oleje
  • 300 g hladké mouky na zaprášení a zahuštění
  • 1 vajíčko
  • petržel
  • pepř, sůl

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

PetraS
Tak mě napadlo, proč se asi 1 11.03.2011 13:04

Tak mě napadlo, proč se asi ¨Kateřině nepodařil ten knedlík. V návodu je napsáno "z těsta uděláme koule a vaříme na páře", ale mě se zdá, že ona utvořila jednu velkou kouli, což asi byl ten pravý důvod, proč se jí nepovedl.

denysa
ahoj 20.04.2011 19:26

To je fakt pravda

reklama