PO - PÁ v 17:35 na Primě

Kachní prsa na rozmarýnu se zelným pyré a bramborovými šiškami

Prostreno! XIV (11) 26.10. hl ch Foto:

Zelné pyré bylo rozmixované červené zelí, šišky se hostitelce povedly, ale prsa pečená v papilotu nebyla dobře udělaná.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kachní prsa s kůží 5 ks
rozmarýn
koňak nebo brandy
hrubá sůl
Zelné pyré
červené zelí
kachní sádlo
cibule
badyán 1 ks
cukr 80 g
kmín
mletá skořice
vinný ocet
sůl
Bramborové šišky
brambory 800 g
sůl
vejce 2 ks
hrubá mouka dle potřeby
rozpoštěné máslo
Postup
1

Kachní prsa: Kůži kachních prsou nařežeme, opepříme, proklademe čerstvým nasekaným rozmarýnem a pokapeme koňakem. Zabalíme do pečicího papíru natěsno, aby tam nebyl vzduch, každé zvlášť. Poté dáme péct do trouby na 130 stupňů na zhruba 45 minut. Po pečení rozbalíme a na rozpálené pánví opečeme kůží dolu dokřupava. Servírujeme nařezané na tenké plátky a osolíme až na talíři hrubozrnnou solí.

2

Zelné pyré: Červené zelí nasekáme. Na kachním sádle nebo másle zpěníme cibuli s hřebíčkem, kmínem a badyánem a přidáme zelí. Pocukrujeme, opepříme, osolíme a chvílí restujeme za stálého míchání. Poté zalijeme vodou a dusíme doměkka přibližně 20 minut. Až je hotovo, vyndáme hřebíčky a badyán a rozmixujeme na kaši. Dochutíme vinným octem, cukrem a solí podle potřeby.

3

Bramborové šišky: Brambory den předem uvaříme ve slupce. Oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku a vypracujeme těsto. Pak tvoříme šišky a vaříme ve slané vodě aspoň pět minut. Před podáváním šišky ještě opečeme na sádle.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Pařížská šlehačka
Prfoč, proboha, to z té 1 27.10.2016 11:54

Prfoč, proboha, to z té papiloty vyndavala? Ta se podává na talíř, roztrhne se a baští se přímo z ní. Jen se musí maso nakrájet na menší kousky. Nedivím se, že byla kačena vysušená.

AnonymXY
To vám řekl kdo?? 28.10.2016 13:37

To vám řekl kdo??

reklama