PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kachní prsíčka s caponatou z dýně

Prostřeno XI (7) jihočesko 4.3. 2015 hl. chod Foto:

Bude aspoň jeden soutěžící vědět, co je to caponata?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
červený vinný ocet 30 ml
kachní prsa 5 ks
třtinový cukr 2 lžíce
šalotka 1 ks
rozinky namočené v 50 ml bílého vína 1 lžíce
dýně 500 g
česnek 2 stroužky
sůl
pár stonků koriandru
Postup
1

Dýni oloupeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme asi na 2cm kostky a dáme do pekáče. Přidáme třtinový cukr, zastříkneme vinným octem, olivovým olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dáme péct do předehřáté trouby na 230°C asi na 15 minut. Během pečení nakrájíme česnek na plátky a šalotku na kostičky. Dýni po celou dobu kontrolujeme a asi 2 minuty před dopečením přimícháme rozinky, česnek a šalotku. Dochutíme.

2

Kachní prsa osolíme a opepříme. Kůži s tukem několikrát nařízneme – nesmíme řezat do masa. Rozehřejeme pánev, vložíme prsa kůží dolů a pomalu restujeme. Kachní prsa upravujeme medium rare, tedy na 55 až 60 °C vnitřní teploty, aby byla šťavnatá nebo jak má kdo rád. Poté otočíme a necháme jen tak 5 vteřin zatáhnou a vyndáme maso odpočinout. Krájíme ostrým nožem přes vlákna a osušíme. Poté podáváme s dýňovou caponatou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama