PO - PÁ v 17:35 na Primě

Kachní rillettes

Prostreno! XIV (4) 7.9. pred Foto:

Předkrm u Terezy měl jistě o dost kalorií víc než včerejší Zuzanino jídlo, ale byl moc dobrý a lákavě a vtipně naservírovaný.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kachní stehno 2 ks
kachní sádlo 250 g
sůl
kmín
česnek 2 stroužky
jarní cibulka
pažitka nebo petržel
cibule 1 ks
okurčičky
Postup
1

Kachní stehna osolíme, opepříme, naložíme do kachního sádla a dáme je pomalu péct (konfitovat) do rozehřáté trouby, minimálně na pět hodin na cca 130 C. Sádlo by mělo jen lehce probublávat, proto ho raději zkontrolujte a teplotu trouby podle toho upravte. Až budou stehna hotová, vyndáme je ze sádla a dáme je vychladit. Poté obereme maso od kosti. Na kachním sádle orestujeme jarní i normální cibulku, přidáme trochu kmínu a česneku. Obrané maso nasekáme najemno a přidáme do základu. Zlehka orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Dáme vychladit. Podáváme s okurčičkami a pečivem.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

reklama