PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kaldoun

Prostřeno XI (12) praha 17.4.2015 polévka Foto:

Na zahuštěnou polévku s drůbky, ideálně husími, pan František využil kachnu, kterou měl na hlavní chod.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kosti a odřezky
drůbeží drůbky
řapíkatý celer
mrkev
cibule
nové koření
světlá jíška
polévkové nudle
sůl
petrželka
Postup
1

Do hrnce dáme veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidáme také drůbky. Tučnou kůži vynecháme, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijeme studenou vodou, přidáme řapíkatý celer, cibuli, mrkev a necháme zavařit. Jakmile sebereme pěnu, můžeme do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře.

2

Když je maso měkké, vývar přecedíme a založíme kaldoun. Do hrnce nalijeme čirý vývar, zahustíme jíškou, ochutíme bobkovým listem a necháme provařit. Mezitím nakrájíme uvařené maso a zeleninu na kostičky.

3

V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny.

4

Do polévky vhodíme nakrájené maso a zeleninu a přihodíme také uvařené nudle. Polévku naservírujeme a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Mynona
Prosím, jaká jíška se do této 1 17.04.2015 22:14

Prosím, jaká jíška se do této polévky dává? Tuto polévku neznám, ale zaujala mě. Díky.

anonym
Od Vitany. 18.04.2015 16:21

Od Vitany.

reklama