PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kapr po novohradsku

Prostřeno III - 14.3. 2011 hl.jidlo Foto:

Kapra nakrájíme na podkovy asi 2 cm široké, které potřeme po všech stranách česnekem utřeným se solí. Potom je obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s paprikou, a pečeme v rozpáleném oleji.

Postup
1

Kapra nakrájíme na podkovy asi 2 cm široké, které potřeme po všech stranách česnekem utřeným se solí. Potom je obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s paprikou, a pečeme v rozpáleném oleji.

Brambory plněné syrovátkovým sýrem

Ingredience: 5 porcí1 kg brambor250 ml syrovátkového sýrasůlkmín

postup:

Brambory uvaříme se slupkou v osolené vodě, uvařené rozkrojíme podélně na půlky a vydlabeme. Vnitřky z vydlabaných brambor smícháme se sýrem, ochutíme solí a kmínem a plníme zpět do vydlabaných brambor. Dáme zapéct asi na 20 minut na 180 °C.

 

Hlavní jídlo

Kapr po novohradsku

Ingredience:

  • 5 porcí
  • 600 g kapra        
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžičky sladké papriky        
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 40 g polohrubé mouky
  • 80 ml oleje
  • sůl

Témata článku: Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

žrout
motto správně 0 24.07.2011 21:58

Nejdřív jíme očima, pak teprve ústy.

reklama