PO - PÁ v 17:50 na Primě

Karamelové řezy

Prostřeno XI (20) 5.6.2015 dezert Foto:

Dezert je docela piplačka, Lenka si počíná jak cukrářka. Tak snad nebude chutnat jen Simoně, která už se na karamel moc těší.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vejce 1 ks
olej 100 ml
mléko 250 ml
kakao 2 lžičky
prášek do pečiva 1 sáček
Bebe sušenky 2 balení
čokoláda na strouhání
Vanilkový krém:
mléko 500 ml
vanilkový pudink 2 sáčky
vanilkový cukr 2 sáčky
máslo 150 g
Karamelový krém:
salko 1 ks
celé máslo 1 ks
Postup
1

Konzervu salkaden předem vaříme hodinu a půl ve vodě.

2

Suroviny na těsto důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 200°C asi deset minut.

3

Z mléka, vanilkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout a do vlažného vešleháme po částech změklé máslo a moučkový cukr.

4

Karamelový krém připravíme vyšleháním másla s uvařeným salkem.

5

Vychladlý piškot pocákáme rumem a natřeme pudinkovým krémem. Celý povrch krému poklademe sušenkami a pokropíme rumem. Potřeme karamelovým krémem a uhladíme. Posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme ztuhnout do lednice.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Jana_123
Co je to, prosím, salkaden? 3 05.06.2015 18:47

Co je to, prosím, salkaden?

martinazl
Tzn. salko den předem... 05.06.2015 19:09

Tzn. salko den předem...

martinazl
Tzn. salko den předem... 05.06.2015 19:11

Tzn. salko den předem...

Jana_123
Aha, já už zapomněla psát 05.06.2015 19:13

Aha, já už zapomněla psát těsnopisem :-)

reklama