PO - PÁ v 17:35 na Primě

Karlovarské knedlíky s krkovicí a špenátem

prostreno_xiv_5_13.9._hl_ch Foto:

Je to zvláštní, ale pánové se sborově rozhodli pro netypickou přílohu pro chlapské vaření – pro knedlíky. Tibor bohužel spálil maso.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
vepřová krkovice 5 plátků
kmín
česnek dle chuti
mražený špenát 1 ks
Karlovarské knedlíky
mléko 500 ml
tuk na pečení
vejce 5 ks
bílé pečivo 800 g
sůl špetka
petrželka 30 g
Postup
1

Pekáč vymažeme tukem. Do pekáče vložíme plátky krkovice. Posolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna asi hodinu do změknutí. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou.

2

Špenát nerozmrazujeme, necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit v hrnci. Přidáme dva stroužky česneku utřeného se solí.

3

Karlovarský knedlík: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, poté navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce promícháme, na konec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru knedlíku. Fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou a vaříme zhruba 18-20 minut.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Kat zmrdů
To jídla vypadá, jak kdyby se 0 14.09.2016 11:10

To jídla vypadá, jak kdyby se tam někdo vyblil. Hnus, měli mu to hodit na hlavu. A to si myslí,že vyhraje píčus černej

Pařížská šlehačka
panove by si meli nejdrive 1 14.09.2016 05:05

panove by si meli nejdrive zjistit, jak se co vari,dela.
Ten spenat musel byt humus.
My blbý použivame listový a hlavně žádná zápražka do toho.To musí být pěkná hnusná kejda. K xichtu mu to jde...

anonym
Šlahajdo, ty jsi tolik moc 14.09.2016 14:01

Šlahajdo, ty jsi tolik moc tu.poun.ká, neumíš hezky česky :-) a navíc jsi nevychovaná.

Anonym
Tak nevím, ale pán maso dělal 0 13.09.2016 21:03

Tak nevím, ale pán maso dělal kapku jinak.
Pravda, těch kapek bylo víc.

reklama