PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kohoutek na červeném víně, rozmarýnové špecle

Prostřeno! XII (1) 20.8. hl. chod Foto:

Tolik rozmarýnu bylo pro hlavní chod kamenem úrazu, jeho výrazné aroma prý přebilo chuť celého jídla. V tomto případě mohla Monika koření ubrat.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mladý kohout 1 ks
polosladké víno 500 ml
máslo 150 g
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 1–2 ks
česnek 4 stroužky
šalotka 4 ks
tymián
nové koření
sůl
Rzmarýnové špecle:
máslo 150 g
mléko 150 ml
vejce 4 ks
rozmarýn čerstvý i sušený
sůl
Postup
1

Kohoutka naporcujeme, osolíme a přes noc naložíme do červeného vína společně s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem. Pak přidáme koření a pečeme 2 až 3 hodiny v remosce nebo v troubě. Doděláme šťávu.

2

Špecle zavaříme pomocí haluškovače. Máslo rozpustíme v mléce, přidáme mouku, celá vajíčka a sůl. Vypracujeme řidší těsto, které přes cedník na halušky protlačíme do vařící vody. Špecle. Jsou rychle hotové, necháme je ještě chvilku dojít, když vyplavou na hladinu, pak opatrně scedíme. Po uvaření smícháme s rozmarýnem a můžeme je ještě orestovat na pánvi.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama