PO - PÁ v 17:50 na Primě

Koláč babího léta

Prostřeno! Foto:

Ač pan Jaroslav uvedl ve svém menu dezert, nestihl ho bohužel připravit. Pokud ale máte i tak chuť ho vyzkoušet, máme pro vás recept.

Doba přípravy:
Počet porcí: 6-8
Suroviny
máslo 125 g
vejce 3 ks
mleté mandle 50 g
jablko 2 ks
jahody
Na posypání:
mletá skořice 1 špetka
třtinový cukr 1,5 lžíce
máslo 25 g
lískové oříšky 25 g
Postup
1

Kulatou pečicí formu (průměr 22 cm) vymažeme máslem, na dno dáme pečicí papír, strany vysypeme moukou. Máslo vyšleháme s krupicovým cukrem do nadýchaného krému. Postupně všleháváme vejce (kdyby se směs srážela, přidáme trochu mouky), vmícháme mleté mandle, nakonec mouku s kypřícím práškem. Opatrně promícháme. Do těsta přidáme jahody a dvě třetiny jablek, oboje nakrájené na malé půlměsíčky. Uhladíme do formy. Navrch poklademe zbylá jablka, posypeme skořicí, třtinovým cukrem a přidáme hoblinky másla.

2

Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 50–55 minut (kontrolujeme zapíchnutím špejle – upečené těsto se nelepí). Před koncem pečení posypeme nasekanými opraženými lískovými oříšky. Vychladlý koláč těsně před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem. Můžeme přizdobit šlehačkou a lístkem meduňky.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama