PO - PÁ v 17:50 na Primě

Konfitované kachní stehno s bramborovými šiškami a červeným zelím

Prostřeno XI (12) praha 15.4.2015 hl. chod Foto:

I když se při konfitování maso peče (dusí) v sádle, ve výsledku není mastné a úplně se rozpadá. Někomu ale vadí, že se neutvoří typická kůrčička.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kachní stehna 5 ks
sůl 200 g
petržel 2 stonky
celý pepř 10 kuliček
česnek 2 stroužky
tymián 2 snítky
Červené zelí:
červené zelí 500 g
sůl
kmín
cibule 1 ks
Bramborové šišky:
vejce 1 ks
brambory 750 g
krupice 200 g
sůl
Postup
1

Kachní stehna: Sůl, petržel, pepř a bobkový list rozmixujeme tyčovým mixérem, tímto získáme bylinnou sůl. Tuto směs vmasírujeme ze všech stran do kachních stehen, která vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 12 hodin do lednice.

2

Poté kachní stehna důkladně opláchneme a osušíme. Do pečicí nádoby vložíme rozehřáté kachní sádlo, rozmačkaný česnek a tymián spolu s masem. Vše dáme na čtyři hodiny do trouby rozehřáté na 190 stupňů. Poté troubu vypneme a bez otevírání necháme kachní stehna další čtyři hodiny tzv. dojít. Před servírováním opatrně vyndáme stehna z pečicí nádoby a dáme kůží dolů do rozpálené pánvičky bez použití tuku. Tím vytvoříme křupavou kůrku.

3

Bramborové šišky: Uvařené oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce, žloutek a vypracujeme si těsto, které se nesmí lepit na prsty. Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na stejné kousky, z nichž vyválíme šištičky. Vložíme je do osolené vroucí vody a vaříme je asi minut. Šišky můžeme ještě obalit ve strouhance a na másle osmažit dozlatova.

4

Červené zelí: Větší cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo a omastek z kachních stehen a cibuli na tuku pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem. Dusíme pod pokličkou doměkka. Před podáváním osolíme nebo dochutíme cukrem či octem.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Veruschka
Na 190°C ? 0 15.04.2015 21:59

Na 190°C ?

reklama