PO - PÁ v 17:50 na Primě

Křehká palačinka s krémem mascarpone a jahodovým pyré

Prostřeno XI (22) 19.6.2015 dezert Foto:

Oblíbený moučník byl i součástí zábavy. Kdo umí nejlépe obracet palačinky?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
plnotučné mléko 1 l
vejce 5 ks
sůl 1 špetka
olej na smažení
čerstvé jahody 500 g
Postup
1

Palačinkové těsto si připravíme z mléka, vajec a hladké mouky. Všechny suroviny dokonale promícháme se špetkou soli a necháme aspoň deset minut odstát. Ještě jednou promícháme a poté smažíme z obou stran palačinky na malém množství rostlinného oleje.

2

Krém mascarpone a zakysanou smetanu smícháme se 100 g krupicového cukru a necháme řádně rozležet v chladu.

3

Jahodové pyré: Čerstvé jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme se zbývajícím krupicovým cukrem, dáme vychladit do ledničky. Pyré musí být krémové.

4

Servírujeme na talíři vedle do trojúhelníku přeložených palačinek.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama