Pondělí - Pátek 18.00

Krém karamel

Prostřeno IV (9) - Zlín - 26.10.2011 dezert
Průměr: 3.1 (13 hlasů)
A další krém, tentokrát francouzský. Ti mladí chlapci se ale cítí…

Ingredience

citron 1 g
cukr 150 g
vejce 5 g
mléko 1 l
vanilka 1 balení
hotový karamel 1 g

Dezert

Krém karamel


Postup:

1. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr.

2. Vajíčka vyšleháme s cukrem. Litr mléka s citronovou kůrou a vanilkou přivedeme k varu. Necháme chvíli odstát a vychladnou tak na 80 stupňů, aby se vejce nesrazila. Vyšlehaná vejce s cukrem smícháme se směsí mléka, citronu a vanilky.

3. Spodek formy vyplníme asi 0,5 cm tlustou vrstvou hotového karamelu a vlijeme smíchanou směs vyšlehaných vajec a uvařeného mléka s vanilkou a citronovou kůrou. Pečeme hodinu při 160 stupních ve vodní lázni!

4. Necháme vychladnout a v lednici ztuhnout alespoň půl dne.

 
Autor: Jakub Židlík Vhodné pro vegetariány: ano Počet porcí: 5 Obtížnost: pro zkušené Doba vaření: 120 minut Národní kuchyně: francouzskáDoba přípravy: 30-60 minutKategorie: chlazení, mražení, moučník, vaření Teplota přípravy: 160 °C

Diskuse

Žádné příspěvky v diskusi.

Zasoutěžte si v pořadu i vy

reklama