Pondělí - Pátek 18.00

Krém karamel

Z Prostřeno! Prostřeno IV (9) - Zlín - 26.10.2011 dezert Foto:

A další krém, tentokrát francouzský. Ti mladí chlapci se ale cítí…

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
citron 1 g
cukr 150 g
vejce 5 g
mléko 1 l
vanilka 1 balení
hotový karamel 1 g
Postup
1

1. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr.

2. Vajíčka vyšleháme s cukrem. Litr mléka s citronovou kůrou a vanilkou přivedeme k varu. Necháme chvíli odstát a vychladnou tak na 80 stupňů, aby se vejce nesrazila. Vyšlehaná vejce s cukrem smícháme se směsí mléka, citronu a vanilky.

3. Spodek formy vyplníme asi 0,5 cm tlustou vrstvou hotového karamelu a vlijeme smíchanou směs vyšlehaných vajec a uvařeného mléka s vanilkou a citronovou kůrou. Pečeme hodinu při 160 stupních ve vodní lázni!

4. Necháme vychladnout a v lednici ztuhnout alespoň půl dne.

Dezert

Krém karamel


Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

Všechna videa

reklama