PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krémová česnečka

Prostřeno XI (18) 18.5.2015 polévka Foto:

Jak už to tak u česneček bývá, člověk se nezavděčí. Pro někoho málo, pro jiného příliš česneková.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5-6
Suroviny
celý česnek 1 ks
uzené kosti 200 g
hladká mouka 3-4 lžíce
máslo 100 g
sůl
petrželová nať na ozdobu
chléb 3 plátky
Postup
1

Nejprve si uděláme jíšku. Rozpustíme si máslo a přidáme mouku. Zalijeme studeným uzeným vývarem, který jsme si připravili předem vyvařením uzených kostí. Přidáme česnek (dle chuti), smetanu a dochutíme. Na ozdobu si opečeme krutonky ve tvaru kytiček (pokud máme formičku),nebo obvyklých kostiček.

2

Nakonec nakrájíme další česnek na plátky, lehce jej orestujeme a polévku ozdobíme lupínky česneku, krutonky a sekanou petrželkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Veruschka
Já nepochopím, proč se do 2 18.05.2015 22:57

Já nepochopím, proč se do česnečky musí dát smetana. Pak si stěžují, že v ní není cítit česnek. U nás se nedělá ani s vajíčkem, to jsem jedla na Moravě a je to dobré, ale se smetanou?

aanna
jo Veruschka, cesnecka se 19.05.2015 16:52

jo Veruschka, cesnecka se delá v kazdé vesnici jinak a práve taky krémová se smetanou. Kdo má problém ze zaludkem, dá prednost tý se smetanou. Já ale nepochopím, ze nemuzete pochopit ze kdyz jste to nejedla, pripravila jste se o pozitek. Nemusime vsichni smrdet po cesneku jako prasata.

Veruschka
A taky nepochopím, proč, když 19.05.2015 19:07

A taky nepochopím, proč, když už odpovíte, musíte být sprostá. Řekla jsem svůj názor a kometovala jejich vyjádření.

reklama