PO - PÁ v 17:35 na Primě

Krémová česnečka z pečeného česneku a krutony

Krémová česnečka z pečeného česneku a krutony Foto:

Pečený česnek je sladší a má jemnou chuť.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
smetana ke šlehání 33% 1 ks
palička česneku 1 ks
máslo 1 lžíce
vývar 1/2 l
větší cibule 1 ks
sůl
italské bylinky
jíška nebou mouka na zahuštění
houska nebo chleba na krutony
Postup
1

Nejprve rozpůlíme napříč palici česneku, aby byly vidět všechny stroužky, a dáme jej péct na hodinu na 140°C. Po upečení česnek vyloupeme a nadrtíme.

2

Nakrájíme cibuli najemno a dáme ji smažit na rozpálené máslo do kastrolu. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme mouku a uděláme jíšku, trochu povaříme všechny tři ingredience dohromady.

3

Přidáme vývar, sůl a další koření a vaříme přibližně 45 minut, nakonec přidáme česnek a smetanu. Je možné česnečku rozmixovat nebo propasírovat. Hotovou polévku podáváme s opečenými krutony.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama