PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krémová dýňová polévka s opečeným toastem

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 24.4.2015 polévka Foto:

Slabostí polévky byla její konzistence, hustá jako kaše, a pro někoho byla i moc sladká.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
dýně Hokkaidó 1 ks
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
zeleninový vývar 1 l
smetana ke šlehání
máslo 1 lžička
zelená petržel
toastový chleba k podávání
Postup
1

Na másle zpěníme cibuli a necháme ji zarestovat, přidáme česnek a na kostky nakrájenou, vydlabanou a očištěnou dýni. Necháme ji chvíli smažit, zalijeme vývarem a povaříme do změknutí dýně. Poté rozmixujeme, zjemníme smetanou ke šlehání, dokořeníme a necháme povařit. Dýňový krém podáváme s opečeným toastem.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama