PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krkovice na červeném víně s restovaným bramborem

Prostřeno XI (10) praha 25.3.2015 hl. chod Foto:

Úprava krkovice na červeném víně není až tak běžná, můžeme se těšit na nový recept.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Na maso:
krkovice 1,2 kg
mrkev 4 ks
celer 1/2 ks
červené víno 1 l
červená cibule 2-3 ks
brusinkové chutney
nové koření 8 kuliček
sůl
snítky rozmarýnu
Na pečené brambory:
brambory 1,3 kg
sůl
chilli
rozmarýn
Postup
1

Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme brusinkovým chutney z obou stran a dáme do uzavíratelné misky, zalijeme 1/3 vína a dáme na chvíli do lednice (nejlépe na celý den). Maso zprudka opečeme na olivovém oleji (1–2 minuty z každé strany). Maso přendáme na pekáč a dáme k němu kousek másla. Na stejné pánvi orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli (3–5 minut). Přilijeme zbytek vína a přihodíme snítku rozmarýnu, bobkový list a nové koření. Necháme vyvařit (5–8 minut), poté přelijeme na maso v pekáčku, dáme do trouby na cca 220 °C a pečeme cca 25–30 minut, dokud maso nebude měkké.

2

Brambory: umyjeme brambory a nakrájíme je na plátky. Vložíme do mísy a promícháme se solí, rozmarýnem, chilli a olejem. Vysypeme na pekáč vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama