PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krkovička na bylinkách a schovaná brambůrka

Prostřeno XI (15)  28.4.2015 hl. chod Foto:

Je to sice dámská jízda, ale krkovička se přesto peče o sto šest a česnekem se v tomto případě nešetří.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová krkovice 800 g
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián apod.)
máslo 1 ořech
sůl
česnek dle chuti
cibule 2 ks
brambory 10 ks
Postup
1

V pekáči na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Poté po celé ploše rozložíme předem naložené maso v olivovém oleji s bylinkami dle vlastního výběru, přidáme máslo a maso podlijeme vodou. Pečeme asi hodinu až hodinu a půl.

2

Brambory důkladně očistíme, ponecháme je ve slupce a spolu s větvičkou rozmarýnu a tymiánu zabalíme do alobalu, a dáme do trouby vyhřáté na 160°C upéct do měkka, což potrvá asi 45 minut. Mezitím si připravíme česnekový dip.

3

Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a dochutíme solí a pepřem. Upečené brambory nařízneme, naplníme dipem, a na závěr posypeme pažitkou.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama