PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krůtí maso se sýrovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Prostřeno! XII (1) 19.8. hl. chod Foto:

Maso s omáčkou ze čtyř sýrů by bylo dobré, ale mělo se opékat delší čas, uprostřed nebylo dodělané.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
krůtí řízky 1 kg
smetana 2 kelímky
niva 100 g
parmazán 100 g
gouda 100 g
camembert 100 g
sůl
Na bešamel:
smetana 200 ml
slanina 50 g
cibule 1 ks
brambory 1 kg
sůl
Postup
1

Plátky krůtího masa po obou stranách osolíme a opepříme a orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Dáme stranou. Na druhé pánvi si připravíme sýrovou omáčku: necháme prohřát smetanu, poté přidáváme připravené (nakrájené a nastrouhané) čtyři druhy sýra, co má kdo rád, možno nahradit i balkánským sýrem či např. eidamem.

2

Omáčku zahustíme bešamelem, který připravíme z másla, mouky a mléka, a podáváme ji k masu a šťouchaným bramborám, které jsme uvařili, oloupali a rozšťouchali s cibulí opraženou na slanině a zahřátou troškou smetany.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama