PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krůtí plátek a...

Prostřeno - 2.2.2011 Kamila Špráchalová - hl.jidlo Foto:

Nejdříve uvaříme celé brambory a necháme je vychladnout. Uvaříme vejce natvrdo a také je necháme vychladnout.

Postup
1

Nejdříve uvaříme celé brambory a necháme je vychladnout. Uvaříme vejce natvrdo a také je necháme vychladnout. Brambory nakrájíme na kostičky, najemno rovněž nakrájíme uvařená vejce, kyselou i sladkou okurku a cibuli, kterou můžeme předem posolit, aby se „vypotila“ a nepálila do očí.

V mističce potom připravíme zálivku z dijonské hořčice a oleje. Všechno smícháme a necháme odležet. Potom vezmeme krůtí maso, které naklepeme a obalíme v oleji a provensálském koření. Nakonec maso hodíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme.

 

Hlavní chod

Lehký bramborový salát a krůtí plátek 

Ingredience: 

  • brambory
  • vejce
  • kyselá okurka
  • sladká salátová okurka
  • cibule
  • sůl
  • dijonská hořčice
  • olej
  • krůtí maso – jeden větší plátek na osobu

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anna@seznam.cz
krůtí plátek 1 03.02.2011 00:38

Mírně naklepu, osolím a obslím v hladké mouce. Na pánvi rozpalí se tuk (máslo, olej) plátek se opéká v tuku , posypu kořením na ryby asi 5 minutr na každé straně. K tomu udělám pečené brambůrky (malé brambory pořádně umyji, rozkrojím na půl a v troubě peču ). Nebo bramborová kaše je také dobrá.

Lucinka.zlatinko@seznam.cz
mnam 07.02.2011 11:54

tak tohle mam vyskousene a je moc dobre mnam

reklama