PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krůtí plněná kapsa, šťouchaný brambor

Prostřeno XI (11) liberecko 1.4.2015 hl. chod Foto:

Paní Etela si udělala ještě základ na omáčku, jakési demi glace z kuřecích špalíčků a zeleniny, které pak podávala ke krůtě a bramborám.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sušená rajčata
tvrdý sýr 50 g
koření na kuřecí maso
sůl
krůtí maso
brambory 1 kg
cibule 1 ks
slanina 100 g
Postup
1

Nakrojíme si krůtí prso a vytvořenou kapsu naplníme surovinami a dáme do oleje a koření přes noc naložit. Maso na druhý den opékáme na kontaktním grilu asi pět minut a poté necháme ještě chvíli dojít v alobalu v horké troubě.

2

Předtím si uvaříme oškrábané brambory v osolené vodě doměkka a po scezení je rozšťoucháme s cibulkou osmaženou na slanině.

3

Na talíři můžeme ještě ozdobit petrželkou a podáváme s řezem krůtí rolády a šťávou z masa.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama