PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krůtí prsa plněná mortadelou a mozzarellou, batátové pyré z kokosového mléka

Prostřeno XI (16) 8.5.2015 hl. chod Foto:

Všichni měli obavy, že batáty v kombinaci s kokosovým mlékem budou moc sladké, ale nakonec byla příloha přijata celkem kladně.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
krůtí prsíčka 600 g
citron 1/2 ks
olivový olej 2 lžíce
bazalka a italské bylinky
mortadela 200 g
batáty 500 g
máslo 80 g
kokosové mléko 2,5 dcl
sůl
Postup
1

Krůtí prsa naklepeme jako řízky, pokapeme šťávou z citronu, osolíme, opepříme, okořeníme. Namaso položíme mortadelu, poté na plátky nakrájenou mozzarellu. Zarolujeme, opět okořeníme bylinkami. Jednotlivé rolky zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby vyhřáté asi jen na sto stupňů na půl hodiny. Poté rozbalíme a necháme ještě deset minut dopéct na 190 stupňů.

2

Batáty oloupeme, nakrájíme na drobné plátky a necháme je asi třicet minut vařit do změknutí. Poté scedíme, přidáme máslo, kokosové mléko, osolíme, opepříme a rozmixujeme.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama