PO - PÁ v 17:50 na Primě

Krůtí prsa v majoránce na víně s máslovými noky

Prostřeno XI (15)  1.5.2015 hl. chod Foto:

Nevšedně okořeněná krůta s nakyslou omáčkou a jemnými noky asi chutnala, protože hlavní chod zmizel z talířů.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Krůtí prsa:
krůtí prsa
majoránka
sůl
cibule 3 ks
zeleninový vývar
bílé víno 150 ml
sůl
Máslové noky:
máslo 150 g
vejce 2 ks
sůl 1/2 lžičky
vlažné mléko
Postup
1

Krůtí prsa na víně: Maso opepříme a dobře obalíme majoránkou, aby bylo maso celé pokryté – koření pořádně zatlačíme. Rychle opečeme ze všech stran a pak osolíme. Snížíme teplotu, nakrájíme cibuli na silnější kolečka, přidáme k masu a osmažíme je. Pak přidáme víno a vývar. Necháme dusit pod pokličkou a občas krůtí obracíme asi hodinu, až je maso hotové. Pak ho vyndáme, šťávu zalijeme zakysanou smetanou a zamícháme, podle chuti osolíme, popř. dohustíme rozkvedlanou moukou ve vodě a necháme provařit.

2

Máslové noky: Máslo utřemese solí a vejci, pak přidáme mouku s kypřicím práškem a mléko - postupně, ne najednou! Těsto má být měkčí, ani řídké ani tuhé. Jemně povrch posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca půl hodiny odpočívat. Do vařící osolené vody vykrajujeme lžící noky. Vaříme je asi tak 8-10minut, dokud nevyplavou. Uvařené noky přelijeme roztopeným máslem.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

konopka
Krůtí prsa dusit hodinu? No 0 02.05.2015 21:44

Krůtí prsa dusit hodinu? No tedy to je ....

AnonymXXX
recept na noky nedoporučuji, 0 01.05.2015 20:46

recept na noky nedoporučuji, je tam hodně másla. na 500 g mouky se dává tak 60-70 g. Dobré jsou noky z odpalovaného těsta, stačí si najít recepty na internetu - APETIT,

gogyna
Kdo píše recepty v nokách 0 01.05.2015 18:55

Kdo píše recepty v nokách chybí napsaný kypřící prášek!!!!

reklama