PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kulajda

Prostřeno III - 8.2.2011 polevka Foto:

Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme klasický bešamel. Potom přidáme hříbky a nakrájené brambory a za stálého míchání vaříme doměkka.

Postup
1

Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme klasický bešamel

Potom přidáme hříbky a nakrájené brambory a za stálého míchání vaříme doměkka

Zvlášť si uvaříme vejce natvrdo, které do polévky nastrouháme

Nakonec dochutíme zakysanou smetanou, zelenou petrželí a jarní cibulkou a dosolíme

 

Polévka 

Kulajda

Ingredience:

  • 150 g másla
  • mouka na zahuštění
  • 250 g hříbků
  • 1 vejce
  • 250 g brambor
  • čerstvá petrželka
  • jarní cibulka
  • sůl
  • 1 zakysaná smetana

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

matěj slivoník
Caesar salát 0 09.06.2011 12:24

Tak tohle nemá s pravým Caesar salátem nic společného. Ani jedna Vaše ingredience tam nemá co dělat. Pro příště to zkuste správně, třeba takhle: http://ano-sefe.com/udelejte-si-salat-caesar-se-zdenkem-pohlreichem/. Poroučím se.

reklama