PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuře a hovězí po egyptsku, rýže s nudlemi, egyptský salát

Prostřeno! XII (2) 31.8. hl. chod Foto:

Ne zcela obvyklé je pro nás maso uvařit a pak opéct, stejně jako kombinovat rýži s nudlemi, v Egyptě také např. s luštěninami.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí a hovězí maso z uvařené polévky
rukola
orientální koření
sůl
nudle do polévky
lilek 1 ks
rajčata
Postup
1

Uvařená kuřecí stehna a kostky hovězího masaosmažíme zvlášť na pánvi na olivovém oleji. Nudle osmažíme do hněda v hrnci, kde budeme vařit rýži. Tu propláchneme a smícháme s nudlemi, posolíme, dolejeme horkou vodou a necháme uvařit do měkka.

2

Česnek a petržel nakrájíme na malé kousky. Naporcujeme listy rukoly, na kterou položíme osmažené maso. Osmažíme i petržel a plátky česneku, ty poté nasypeme na maso.

3

Podáváme s rýží s nudlemi a s míchaným salátem z nakrájených rajčat, koriandru, máty, malé pálivé zelené papričky a cibule, zalité česnekovým olejem a pokapané citronem. Hostitel podával ještě smažený lilek.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

wydra
Mně by zajímal recept na ten 1 31.08.2015 20:52

Mně by zajímal recept na ten lilek. To nebyl jen opeceny na oleji! A také mi chybí příprava toho koření. Tahle jídla byla bez výhrad vynikající.

Anonym
Bez ochutnání tvrdit, že 03.09.2015 09:23

Bez ochutnání tvrdit, že jídla byla vynikající je zvláštní. Mně připadala spíš jako již jednou použitá!

reklama