PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí a hovězí egyptská polévka

Prostřeno! XII (2) 31.8. hl. chod Foto:

Pozn. foto je pouze ilustrační V receptu je uvedena hodina vaření, ale maso by prý sneslo klidně povařit i déle.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Kuřecí polévka:
kuřecí stehna 8 ks
cibule 2 ks
rajčata 2 ks
kus celeru
zelená petržel
sůl
orientální koření
Hovězí polévka:
cibule 2 ks
rajčata 2 ks
kus celeru
zelená petržel
sůl
orientální koření
Postup
1

V každém hrnci zvlášť uvaříme masa se zeleninou a rajčaty, až jsou obě měkká. Masa vytáhneme a uschováme na hlavní chod. Česnek nakrájíme na malé kousky, k tomu nakrájíme petržel a osmažíme to na olivovém oleji nebo másle, pak přidáme do polévky.

2

Uvařenou cibuli také opečeme a dáme ji celou do polévky. Polévku dochutíme kořením a solí.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

DájaDájaDája123
Špatný obrázek. A zajímalo by 0 01.09.2015 10:53

Špatný obrázek. A zajímalo by mne, kdy se dává rajčatový protlak.

reklama