PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí kousky na nivě

Prostřeno III - 28.2.2011 hl.jidlo Foto:

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi. Poté zalijeme silným vývarem z bujonu a necháme dusit asi tak 20 minut.

Postup
1

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi

Poté zalijeme silným vývarem z bujonu a necháme dusit asi tak 20 minut

Na maso nasypeme nastrouhaný sýr niva, se kterým vše chvíli provaříme

Nakonec zalijeme smetanou a provaříme asi tak 5 až 10 minut

Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží

 

Hlavní chod

Kuřecí kousky na nivě s bramborem


Ingredience:

  • 5 ks kuřecích prsíček
  • silný bujon (nejlépe kuřecí)
  • 100–150 g nivy
  • 1 smetana

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

ssoobbiikk
š.salám??? 1 18.03.2011 15:15

proč všichni dávají šunk. salám , vždyť to je ten největší paskvil v jídle. Ale na druhou stranu - proti gustu žádný dišputát.

Anonymous165
š.salám 25.01.2013 17:17

taky si říkám vždyt je ten největší hnus co se dá koupit... Kdyby to nahradil nějakou šunkou či debrecínkou tak je to určitě o 100% chutnější :)

Germina
Bezva pokrm 0 12.03.2011 17:24

Konečně perfektní jídlo, rychlá příprava, velká dobrota pro všechny
v rodině. Každý nechť si přidá co chce, nám chutnalo i se šunkovým salámem. S těma exotikama ať si jdou někam...

anonym
Ochutnala bych, brambory mi 0 03.03.2011 21:32

Ochutnala bych, brambory mi nevadí, ono z hladu sní člověk i nevábné jídlo, hlavně když je chutné a popradvě, kdo z Vás si doma tak pracně strojíte jídlo, když přijdete domů utahaní z práce a hladní. Přílohy jsou o vkusu a jak je člověk zvyklý. Přijde mi, že na tak mladého člověka z celkem skromných poměrů, se snažil dost zapojit do hry. Vždycky přeci nemusí jít o ty exotické ingredience, jen abych se vytáhnul před národem. Udělat z mála hodně, nebo pořádné klasicky české jídlo, to by podle mě měli.

Milu
Packo :-D 0 01.03.2011 17:12

Šunkový salám je tam úplně na ....! Normální blivajs. Nechápu proč je potřeba kuřecí prsíčka 20 minut vařit. Neskutečné!

packa
uz od pohledu hruza 1 01.03.2011 15:34

vypada to uz na te fotce nechutne.... ani asi nema smysl to komentovat, sunkovy salam v tom je naco?

Jana Žáčková
špatné ingredience 02.03.2011 16:56

Já vařím často kuřecí maso. Moc dobré je přidat zelené mražené lusky nebo žampiony. Jinak niva v omáčce je dobrota. Taky bych zvolila jinou přílohu. Myslím si, že vhodnější jsou těstoviny, třeba široké nudle.

reklama