PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí krém s mandlemi

Prostřeno XI (10) praha 25.3.2015 polévka Foto:

Tato polévka jistě vzbudí v hostech mnoho otazníků – jak bude kuřecí krém vypadat?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
máslo 80 g
pórek 1 ks
zázvor 1 cm
loupané mandle, mleté 100 g
mrkev, na plátky 1 ks
celer 1 řapík
mražený/ sterilovaný hrášek 100 g
kuřecí prsní řízky 150 g
sůl
kuřecí vývar 1,2 l
smetana ke šlehání 250 ml
mandlové lupínky 4 lžíce
Postup
1

V pánvi rozpusťte máslo, přidejte pórek a zázvor – osmahněte a ztlumte plamen, přidejte mleté mandle, mrkev, celer, hrášek, kuře, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek – opékejte, dokud není kuře hotové.

2

Sundejte z ohně a nechte chvíli vychladnout a přendejte do hrnce/mixéru, mixujte – postupně přilévejte vývar/vodu a rozmixujte dohladka. Přiveďte k varu a přidejte smetanu, chvíli provařte. Podávejte s opraženými mandlemi a poprášené čerstvě drceným pepřem.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama