PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí maso marinované v jogurtu a kari, tzatziki

Prostřeno XI (18) 26.5.2015 předkrm Foto:

Zajímavá kombinace spojila indickou a řeckou kuchyni, výsledek ale ladil a všem chutnal.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
bílý jogurt 2 kelímky
kari koření 1 lžička
okurka 1 ks
česnek 4 stroužky
sůl
Postup
1

Kuřecí maso nakrájíme na centimetr silné proužkya dáme je marinovat do mísy s bílým jogurtem, asi lžičkou kari a dvěma stroužky česneku. Necháme v lednici přes noc rozležet. Pak proužky svineme a takto postupně napíchneme na špíz nebo na špejli. Špízky osmahneme na pánvičce nebo ogrilujeme asi tři minuty z každé strany.

2

Tzaziky: Jeden bílý jogurt smícháme se dvěma až čtyřmi stroužky utřeného česneku. Osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou okurku, z níž jsme pokud možno vymačkali veškerou tekutinu.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama