PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí miniroládky s bramborovou kaší

Prostřeno XI (15)  30.4.2015 hl. chod Foto:

Hostitelka mohla dát do závitků méně švestek a jemné kuřecí maso lépe dochutit.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Miniroládky:
kuřecí prsa 1200 g
sušené švetky
sůl 1 l
mletý pepř
vývar 500 ml
cibulka 1 ks
hladká mouka nebo jíška na zahuštění sosu
Bramborová kaše:
brambory 1 kg
kus másla
mletý kmín 1 špetka
mléko 500 ml
sůl
Postup
1

Kuřecí prsa rozkrojíme na plát, který naklepeme, osolíme a opepříme.Masopoklademe slaninou a švestkami, svineme a převážeme provázkem. Do pekáče nalijeme trochu oleje a posypeme ho krájenou cibulkou, naskládáme rolády a dáme péct vše najednou. Podlijeme vývarem nebo vodou. Výpek zahustíme a povaříme, můžeme zjemnit smetanou. Podáváme za tepla s kaší nebo i za studena jako součást obložené mísy nebo nářezu.

2

Bramborová kaše:Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody se špetkou mletého kmínu a vaříme přibližně 30 minut. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme, nebo šleháme ručním šlehačem, a přitom přiléváme horké mléko. Pokračujeme, dokud není kaše hladká. Při podávání můžeme ještě zjemnit plátkem másla.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama