PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí polévka

Prostřeno! XII (3) 1.9. polévka Foto:

Aby byla polévka méně tučná, stáhl z kuřecích stehen pan Ladislav před vařením kůži. Stejně můžeme postupovat, např. když stehna dusíme.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí stehna 700 g
mražená kořenová zelenina do polévky
cibule 1 ks
pár stroužků česneku
polévkové koření dle chuti
pár kuliček nového koření
libeček
sůl
Postup
1

Kuřecí stehna omyjeme, stáhneme z kůže a dáme vařit do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, nové koření, pepř, jednu cibuli ve slupce a tři stroužky česneku. Vaříme asi 45 minut. Současně dáme vařit zvlášť zeleninu, kterou uvaříme doměkka, pokud je nakrájená, stačí deset minut.

2

V další nádobě si uvaříme již připravené domácí nudle. Hotovou polévku scedíme a přidáme do ní připravenou uvařenou zeleninu, dochutíme dle potřeby. Nudle přidáme do polévky těsně před podáváním.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama