PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí prsa na smetaně se sýrem a pečenými bramborami

Prostřeno XI (21) 12.6.2015 hl. chod Foto:

Miroslav se netají tím, že miluje eidam, kterého prý není nikdy dost.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí prsní řízky 600 g
smetana (30%) 2 kelímky
eidam 300 g
sůl
sladká mletá paprika
kus másla
Pečené brambory:
brambory 700 g
sůl
sladká paprika
Postup
1

Kuřecí prsní řízky naporcujeme, osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáčku, který vymažeme změklým nebo rozpuštěným máslem. Poté maso v nádobě zalijeme smetanou a zasypeme nastrouhaným sýrem, který pomocí vidličky rozprostřeme po celém povrchu a lehce zasypeme sladkou paprikou. Dáme péct na 180 stupňů na hodinu a půl, dokud sýr se smetanou nebudou na povrchu pěkně dozlatova.

2

Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na slabé plátky. Následně je vyskládáme na plech a kořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou. Lehce zakápneme olejem. Pečeme v troubě na 250°C při zapnutém grilu. Při pečení kontrolujeme a občas promícháme. Pečeme asi 20minut a podáváme k masu.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama