PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí roláda se salátem

Prostřeno XI (15)  1.5.2015 předkrm Foto:

Věra byla druhá soutěžící, která vsadila na kuřecí maso v podobě rolády, tady ve dvou variacích.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí prsa 2 ks
vejce 3 ks
kapie (i naložená) 1 ks
kuskus 1 hrst
chorizo
sůl
listový špenát
listový špenát
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
kus másla
Postup
1

Z kuřecích prsou si rozklepeme dva pláty masa, které osolíme a opepříme. 2. V jedné pánvi si umícháme vajíčka s kapií a necháme vychladnout. V druhé si připravíme spařený listový špenát s cibulkou a utřeným česnekem.

2

Na jeden plát dáme kolečka choriza, potom vaječnou směs s kapii, do které přimícháme kuskus a zabalíme roládu.

3

Na druhý dáme špenát a doprostřed položíme uvařená vejce vcelku a roládu opět zabalíme.

4

Obě rolády zpevníme nití, osolíme a opepříme. Dáme do pekáče na vločky másla a přikryjeme alobalem. Dáme do předehřáté trouby na 180°C asi na 45minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s jakýmkoliv typem zeleninového salátu, popř. s pečivem.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama