PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí salát „Gyros“

Prostřeno XI (18) 21.5.2015 předkrm Foto:

Jde o typ vrstveného salátu, který už se v pořadu Prostřeno! několikrát vyskytl.

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Suroviny
kuřecí prsa 800 g
koření na gyros 3/4 sáčku
pórek 1 ks
kukuřice 1 plechovka
sůl 1 špetka
Postup
1

Kuřecí prsa jemně nasolíme a smícháme s kořením na gyros. Na trošce oleje maso opečeme doměkka, vydusíme šťávu a necháme vychladnout. Poté si očistíme a nakrájíme pórek a zelí, scedíme plechovku s kukuřicí. Do větší mísy budeme vrstvit: kuřecí maso, nakrájený pórek, vrstvu jemného kvalitního kečupu, kukuřici, vrstvu majonézy, nakrájené čínské zelí.

2

Mísu přikryjeme a nechámeuležet v chladu, teprve až před podáváním salát promícháme, v případě nutnosti dochutíme a podáváme s bílým pečivem.

Témata článku: Maso, Předkrmy a chuťovky, Saláty
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama