PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí špízky marinované v rozmarýnu se smetanovou omáčkou a zeleninovým crudité

Prostřeno XI (12) praha 16.4.2015 předkrm Foto:

Druhý, masitý předkrm byl teplý. Crudités je výraz převzatý z francouzštiny, kterým se označují malé kousky čerstvé zeleniny nakrájené na hranolky, k nimž se podávají různé dipy na namáčení.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
řapíkatý celer
kuřecí prsa
sůl
čerstvý rozmarýn
mrkev
Postup
1

Kuřecí prsa opláchneme, očistíme a osušíme, poté nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky, které osolíme, opepříme, nabodneme na špízy a marinujeme v olivovém oleji, rozmarýnu, česneku – maso musí být celé ponořeno, ideálně přes noc. Pak si rozpálíme kontaktní gril a špízy necháme opéct z obou stran. V menším rendlíku si rozpustíme plátek másla, zvolna přilijeme smetanu a společně zahříváme, dále už jen dochutíme solí a pepřem (popřípadě troškou bílého vína). Za stálého míchání omáčku odstavíme a nachystáme si mrkev a řapíkatý celer. Zeleninu nakrájíme na tenké hranolky. Špízy můžeme servírovat na talíři a omáčku se zeleninou zvlášť do skleniček, misek apod.

Témata článku: Maso, Přílohy, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama