PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí sweet and sour s bramborovými placičkami

Prostřeno XI (12) plzeňsko 6.4.2015 hl. chod Foto:

Oblíbený čínský recept si žádá hodně rychlou přípravu a chuť stejně tak kyselou, jako sladkou. Veronika ale zapomněla na ocet. K jídlu samozřejmě můžeme podávat i rýži.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí prsa 1 kg
bramborový škrob 1 lžíce
vejce 1 ks
rostlinný olej na smažení
velká mrkev 1 ks
cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
třtinový cukr 1 lžíce
červený vinný ocet 1 lžička
červená paprika 1 ks
žlutá paprika 1 ks
kompotovaný ananas 1 kolečko
sůl
petrželka
Bramborové placičky:
syrové nastrouhané brambory 1 kg
vejce 2 ks
hladká mouka 3 lžíce
sůl
sádlo na smažení
Postup
1

Kuřecí maso nakrájíme na větší kusy, lehce nasolíme a naložíme do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky. Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát. Mezitím nakrájíme zeleninu – mrkev, cibule, 3 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujeme česnek, mrkev a cibuli. Přidáme asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a lžičku červeného vinného octa. Nakrájíme také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhodíme do rendlíku k zelenině, dochutíme lžící sójové omáčky a necháme povařit. Kousky masa osmažíme v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndáme, slijeme olej a do pánve přelijeme zeleninu, opět vhodíme maso a vše promícháme dohromady. Servírujeme s velkou dávkou petrželky.

2

Bramborové placičky: Syrové nastrouhané brambory smícháme s moukou, vejci, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a placičky smažíme dozlatova

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama