PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí vývar s babiččinými knedlíčky

Prostřeno XI (12) plzeňsko 6.4.2015 polévka Foto:

Veronika si vzpomněla na babiččinu tradiční vložku do polévek a připravila drožďové knedlíčky.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Kuřecí vývar:
kuřecí čtvrtka 1 ks
nové koření 2 kuličky
černý pepř 5 kuliček
kořenová zelenina (mrkev, petržel, kus celeru nebo nať)
kus pórku
sůl 2 lžičky
Drožďové knedlíčky:
droždí 2 balení
sádlo 2 lžíce
cibule 1 ks
zelená petržel
vejce 2 ks
mléka 2-3 lžíce
sůl
Postup
1

Veškeré ingredience na vývar dáme vařit do dvou litrů vody (ideálně v tlakovém hrnci, pak stačí 30 minut) a mezitím si připravíme knedlíčky: Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme droždí a mícháme, až se droždí roztaví a tvoří se malé hrudky. Hmotu necháme vychladnout a vmícháme strouhanku, vejce, petržel, sůl, pepř a tolik mléka, až vznikne středně tuhé těsto. Tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky, z níž jsme vyndali maso, které jsme obrali a vrátili do polévky s pokrájenou měkkou zeleninou. Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku a dochutíme.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

jarda01
vývar z 1 kuřecího 0 07.04.2015 09:22

vývar z 1 kuřecího stehna.......tvl ten musel bejt silnej že by to porazilo vola. Kde se proboha učila vařit?????????????????????????

reklama