PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí vývar s drobením

Prostřeno XI (17) 11.5.2015 polévka Foto:

Kdo nemá rád nasládlé vývary, ať ubere mrkev a přidá celer. Kdo nemá rád přesolené polévky, ať šetří doporučeným kořením.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí skelety 2-3 ks
celer 1/4 ks
mrkev 5 ks
Drobení:
polévkové koření 3-4 lžičky
maggi 1 lžička
vejce 1 ks
sůl
voda 1 lžíce
Postup
1

Do tlakového hrnce vložíme kuřecí skelety a necháme je zhruba 15 minut vařit. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a zeleninu nakrájíme na menší kusy. Poté vyndáme uvařené maso z hrnce a vložíme zeleninu a vaříme do měkka. Z kostí obereme maso a přidáme k hotové zelenině. Dochutíme polévkovým kořením a maggi, jako zavářku uděláme domácí drobení.

2

Drobení: mouku, vajíčko, sůl a lžíci vody zpracujeme do tuhého těsta, které necháme lehce proschnout a poté ustrouháme na struhadle.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Veruschka
Přiznávám, vývary nemám ráda. 2 11.05.2015 21:28

Přiznávám, vývary nemám ráda. Žádné masové vývary nejím, ale vařím je pro rodinu (nejvíc z hovězího). Dát do polévky 5 mrkví to je šílenost. A myslím, že tam přihodila i kostku (nebo dvě). Taky dávám do hovězí polévky, ale jen tak 1/4 kostky. Dávám kromě čerstvé zeleniny i sušenou a sušené natě. Protože ji nejím, musí mi při vaření vonět. Občas mi přechází zrak nad těmi všemi vývary.

ježibaba
tam chybí hodně ingrediencí a 11.05.2015 22:31

tam chybí hodně ingrediencí a té mrkve je tam opravdu hodně. Na rozdíl od Vás mám vývar ráda a proto si sním dám práci. Vařím zvlášť maso, kosti se stroužkami česneku, neoloupanou a překrojenou cibulí, přidávám jeden lusk bílé papriky, koření pak černý pepř, bobkový list, nové koření a sůl. Vývar nechám jen probublávat. Po dovaření cedím. Zeleninu vařím zvlášť a protože jsem líná a mám ráda více druhů zeleniny, používám polévkové hluboce zamražené směsi, ideální je Exklusiv ( je drobně nakrájená). Obojí pak sleji dohromady a přidám nakrájené maso a dle nálady knedlíčky, nudle nebo drobení.

Veruschka
Pro Ježibabu: Já také polévku 12.05.2015 18:01

Pro Ježibabu: Já také polévku po uvaření přecedím, zelenina musí být na větší kusy, protože starší dcera zeleninu nejí a vnoučci jedí jen mrkev a kapustičky nebo květák a knedlíčky vařím v polévce.
Z masa z polévky (vařím jedině z žebra aby na něm bylo hodně masa a dávám 2 kusy - teď jsem přidala i pupek) dělám pomazánku. Maso (libové, studené) nakrájím na drobné kostičky, přidám malou cibuli, hrášek z konzervy, majolku, sůl, pepř a promíchám.

reklama