PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí vývar se zapuštěným vejcem

Prostřeno! XII (1) 17.8. polévka Foto:

Jiřinina polévka byla zahuštěná jíškou, podobně jako se připravuje drůbeží kaldoun.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí stehna 3-4 ks
čerstvá kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
cibule 1 ks
kus másla
vejce 1-2 ks
sůl
Postup
1

Maso a zeleninu uvaříme doměkka. Po uvaření maso obereme, vrátíme do polévky a dochutíme solí a pepřem. Z másla a mouky si uděláme jíšku, kterou polévku zahustíme. Chvíli provaříme a nakonec do polévky zavaříme přes vidličku vejce, které jsme předtím dobře rozšlehali v hrnku.

2

Polévku dochutíme a ozdobíme zelenou petrželkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

anonym 3210
Tak toto je vývar se 0 18.08.2015 21:01

Tak toto je vývar se zapuštěným vejcem...?
Já jsem dosud znala jen výraz "zapuštěná jalovice"!

reklama