PO - PÁ v 17:50 na Primě

Kuřecí vývar se zeleninou

Prostřeno XI (15)  30.4.2015 polévka Foto:

Jediný klasickývývar východočeského týdne byl příjemnou změnou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mražená královská zelenina (karotka, hrášek, kukuřice, fazolové lusky, květák)
kuřecí křídla 5 ks
zelená petrželka
cibule 1/2 ks
jarní cibulka na ozdobu
sůl
Postup
1

Kuřecí křidélka opláchneme ve studené vodě a připravíme do hrnce spolu s rozpůlenou cibulí, zalijeme studenou vodou a dáme vařit na aspoň hodinu a půl. Poté vývar přecedíme, vychladlá křidélka obereme a maso vrátíme do polévky. Dáme znovu vařit ze zeleninou, až zelenina změkne, tak dochutíme solí a pepřem.

2

Ke konci vaření přidáme čerstvou petrželku, nudle, které si uvaříme zvlášť, nakonec ozdobíme jarní cibulkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama