PO - PÁ v 17:45 na Primě

Lahůdkové testes na víně v bio trojobalu s bramborovým pyré

Lahůdkové testes na víně v bio trojobalu s bramborovým pyré Foto:

Kdo ochutná netradiční surovinu na hlavní chod? Vegetariánka Regina to asi nebude. Prozradí Pavel, co skrývá trojobal v řízečcích?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Lahůdkové testes
býčí žlázy 400 g
sůl
vejce 2 ks
tuk na smažení
Bramborové pyré
brambory 700 g
mléko 200 ml
sůl
Postup
1

Býčí žlázy omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na centimetrové plátky. Osolíme a obalujeme v klasickém trojobalu. Osmažíme po obou stranách dozlatova a podáváme s bramborovým pyré nebo kaší.

2

Omyté a oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme je do mírně osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. V dalším hrnci svaříme mléko. Uvařené brambory scedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté, aby se z nich odpařila voda, pak je důkladně rozmačkáme nebo prolisujeme. Do hrnce přilijeme horké mléko a vše promícháme metličkou, nebo raději prošleháme ručním tyčovým mixérem.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Novotný je učebnicovým 0 10.11.2016 15:34

Novotný je učebnicovým příkladem pitomce, který si hraje na honoru a přitom nic neumí. Býčí žlázy patří mezi delikatesu - nicméně je třeba je "zpevnit a blanžírovat". Tedy krátce povařit, vychladit, osušit a poté kořenit, solit a obalit jako řízek a smažit. To, co předevedl Novotný je vzor nafoukaného hňupa, který si hraje na honoru a přitom je to spodina se slámou u posranejch bot.

zvídavý
No a kde je v receptu použité 0 09.11.2016 22:38

No a kde je v receptu použité víno, když je uvedeno v názvu pokrmu: Ostatně i u ostatních názvů tohoto menu jsou suroviny, které v receptech nejsou použity (kaštany a foie gras u předkrmu, sója u vývaru z "vererky"; v "Nešporových veganských palačinkách" by naopak nemohlo být vejce, pokud by měly být opravdu veganské)

reklama