PO - PÁ v 17:50 na Primě

Lesnická směs

Prostřeno - 6.12. hl.jidlo Foto:

Cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Osmahneme dozlatova, přidáme na nudličky nakrájenou vepřovou pečeni a dusíme.

Postup
1

Cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Osmahneme dozlatova, přidáme na nudličky nakrájenou vepřovou pečeni a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme uzené maso nakrájené na nudličky, dále žlutou a červenou papriku, pórek, žampiony a rozdrcený česnek. Vše společně dusíme a podléváme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku a worcester. Promícháme a podáváme. Před konzumací posypeme sýrem. Selské bramboráčky

Ingredience: 1 kg brambor250 g hladké mouky2 ks vajec6 stroužků česnekusůlmajoránkapepřolej na smažení300 g slaniny

postup:

Brambory očistíme a jemně nastrouháme i s očištěným česnekem. Přidáme mouku, vejce, majoránku a pepř a vše promícháme. Na pánvi osmahneme slaninu, necháme ji trochu vychladnout a vložíme do těsta. Opět vše promícháme a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ihned podáváme.

 

Hlavní chod:

 

Lesnická směs


Ingredience:

  • 500 g vepřové pečeně
  • 500 g uzeného masa
  • olej
  • 1 cibule
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • zelená část pórku
  • sůl, pepř
  • sójová omáčka a worcester
  • balkánský nebo jiný sýr na posypání
  • 3–4 ks žampionů (čerstvé nebo nakládané)
  • 4–6 stroužků česneku
  • kečup nebo rajčatový protlak (případně)

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

seymor skinner
urangotango 1 10.12.2010 12:51

Zelenina se má jíst jako salát - ochucený salát, tak jí konzumují i ti zmínění Řekové a Italové. Kolik lidí sní celý list hlávkového salátu (často samozřejmě neomytý), který se všude do talířů cpe?
Toto jídlo je další patlanina, když je něco nazváno lesnické, měla by tam být divina a taky né uzené, co tvoří polovinu pokrmu. Nemluvě o worcestru, sojovce, kečupu a balkánském sýru. To je divný les!
Jedli jste už u Pohlreicha, když víte jaká je velikost jeho porcí? Já ano a hladový jsem neodcházel.

micus
To je taky 10.12.2010 17:40

bomba.Možná po tom nějakého lesníka chytil žlučník.

hjkio
všichni jsou blázní že do 1 07.12.2010 17:43

všichni jsou blázní že do pořadu jdou

heluša
lesnického 09.12.2010 14:38

co bylo lesnického na receptu? Asi má parohy.

jahelka
Mě by zase zajímalo, co je na 0 07.12.2010 12:44

Mě by zase zajímalo, co je na tomto receptu lesnického? Že by kečup či sojovka a podobné " blemcy" ?

urangotango
Moc by mě zajímalo, kdo vaří 0 07.12.2010 12:21

Moc by mě zajímalo, kdo vaří doma podle Pohlreicha. Hlavně bych chtěla vidět, kdo by se doma smířil s velikostí jeho porcí. Půlka národa by hladověla. Naopak, zelenina je nutná a měli bychom si vzít příklad z Řeků, Italů a Španělů, kteří mají zeleninu pomalu jako hlavní jídlo dne. Jenže my raději budem pomlouvat a vyznávat jednu modlu, podle které stejně nikdo nevaří.

sharka
hospodskej zlozvyk - hodně zeleniny na talíři... 0 07.12.2010 09:33

chlape,koukej občas na toho Pohlreicha, on to myslí dobře a má pravdu, toho krmení pro králiky je tam moc....

reklama