PO - PÁ v 17:50 na Primě

Líčka na červeném víně

Prostřeno XI (8) jihomorava 11.3. 2015 hl. chod 1 Foto:

Na tom, zda budou líčka hovězí nebo telecí, velmi záleží výsledná doba vaření pokrmu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
cibule 2 ks
máslo 2 lžíce
majoránka 1 špetka
rostlinný olej
hovězí líčka 5 ks
brambory 1 kg
dobré červené víno
vývar 1 naběračka
Postup
1

Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání nakonec, již na hotové jídlo. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vínem dusíme doměkka. Šťávu z masa odendáváme na pánev, přidáme vývar a kousek másla a necháme rozpustit – pozor, nesmí se vařit. Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu. Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme si smetanu a máslo. Pomalu přidáváme do brambor. Nakonec dáme vše na talíř a posypeme zeleninou a okolo přilijeme omáčku.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama