PO - PÁ v 17:50 na Primě

Lívanečky s borůvkovým žahourem

Prostřeno! XII (1) 17.8. dezert Foto:

Žahour je teplý ovocný přeliv, kterým lívanečky nakonec přelijeme.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mléko 500 ml
trošku rumu (nemusí být)
cukr 30 g
droždí 15 g
vejce 1-2 ks
borůvky
vanilkový pudink 1 ks
Na žahour:
borůvky 500 g
pudink 1 ks
Postup
1

Nejdříve si připravíme těsto – uděláme kvásek a zaděláme všechny ostatní ingredience a necháme cca 45 minut kynout. Poté usmažíme na oleji lívance, které podáváme s žahourem.

2

Na žahour čerstvé borůvky podlijeme asi decilitrem vody, dáme vařit. Přidáme pudink připravený dle návodu, cukr podle chuti a rum (nemusí být) a necháme provařit. Touto ovocnou omáčkou přelijeme lívanečky, které můžeme ozdobit lístkem máty.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Veruschka
Tak to je zase recept, jen ho 2 18.08.2015 12:19

Tak to je zase recept, jen ho zarámovat.

Ludmila 2
žahour s pudinkem, tak to 18.08.2015 19:13

žahour s pudinkem, tak to vidím poprvé

Trefa!
Taky jsem koukala jak puk. 18.08.2015 21:05

Taky jsem koukala jak puk.

reklama