PO - PÁ v 17:50 na Primě

Lososiáda

Prostřeno III - 25.3. 2011 predkrm Foto:

Balíček listového těsta vyválíme na placku jako na štrúdl. Poklademe ji 200 g plátkového sýra a 5 porcemi osoleného a okořeněného lososa.

Postup
1

Balíček listového těsta vyválíme na placku jako na štrúdl. Poklademe ji 200 g plátkového sýra a 5 porcemi osoleného a okořeněného lososa. Na pánvi rozpustíme trochu másla a na něm podusíme celý pytlík mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice). Zakápneme lžící sójové omáčky, přidáme půl lžičky soli a půl lžičky koření na ryby. Po vychladnutí podušenou zeleninou poklademe připraveného lososa. Vše smotáme jako štrúdl, přeložíme na vymazaný plech a závin potřeme rozšlehaným vejcem. Na závěr ozdobíme sýrovými proužky a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi 50 minut. Bramborák v županu

Ingredience: listové těsto 2 bramboráky kysané zelí anglická slanina hladká mouka vejce plátkový sýr

postup: Balíček listového těsta vyválíme na placku jako na štrúdl. Poklademe ji plátkovým sýrem. Na sýr položíme dva větší bramboráky, které posypeme asi půlkou sáčku kysaného zelí. Zelí poklademe jemně nakrájenou anglickou slaninou a vše smotáme jako štrúdl. Přeložíme na vymazaný plech a závin potřeme rozšlehaným vejcem. Na závěr ozdobíme sýrovými proužky a anglickou slaninou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 50 minut.

 

Předkrm

Lososiáda


Ingredience:

  • listové těsto
  • plátkový sýr
  • 5 porcí lososa
  • sáček mražené zeleniny
  • koření na ryby
  • sůl
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • máslo
  • hladká mouka
  • vejce

Témata článku: Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Marcela z Chebu
bramborák v županu 0 13.04.2011 12:39

Zkusila jsem upéct bramborák v županu a bylo to opravdu moc dobré.Ochutnalo to najednou 7 lidí a všichni to chválili.Než něco hned zkritizovat,je lepší to nejdříve vyzkoušet - to musíme ale chtít.

anonym
Není to nějaké přeplácané? 1 25.03.2011 21:47

Není to nějaké přeplácané? Ještě tu rybu pochopím, ale bramborák
se zelím zabalit do listového těsta, to už ne.

anonym
bramborák se zelím klasika 26.03.2011 23:29

bramborák se zelím klasika české kuchyně a v listovém těstu to nemá chybu, kritika tohohle jídla mi příjde hloupá, jako kdyby někdo kritizoval palačinky na slano, protože zná jen sladké

anonym
bramborák se zelím klasika 27.03.2011 11:19

a výborná klasika české kuchyně! Zabalené do listového těsta, to už klasika není a se sýrem, to už je moc. Proti listovému těstu nic nemám, používám ho často a ráda, většinou na slano - plněné masem, zeleninou, zelím, ale každou náplň zvlášt! Palačinky na slano máme nejraději se špenátem.Respektuji i názor druhých, takže každý podle svého a hlavně ať nám chutná!

anonym
oba recepty s chutí vyzkouším 2 25.03.2011 19:20

oba recepty s chutí vyzkouším

anonym
No ,vypadá to moc zajímavě,už 25.03.2011 21:25

No ,vypadá to moc zajímavě,už mám na oba chuť

anonym
vypadá to strašně 26.03.2011 15:59

chuť na to nemám a určitě to nevyzkouším.

reklama