PO - PÁ v 17:50 na Primě

Lososový tatarák a sýrový tatarák, domácí pečivo

Prostřeno XI (12) praha 14.4.2015 předkrm Foto:

Všichni byli zvědaví, co se skrývá pod sýrovým tatarákem. Podle soupeřů to byla taková vylepšená pomazánka.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
filety z lososa 500 g
jarní cibulky 1 svazek
Dijonská hořčice 1-2 lžičky
citron 1 ks
olivový olej 1 lžička
sůl
nasekaný kopr 1 lžička
Sýrový tatarák:
eidam 400 g
jarní cibulka 1 svazek
worcester 1 lžička
kečup 1 lžíce
plnotučná hořčice 1 lžíce
sladká mletá paprika 1 lžička
majolka 1-2 lžíce
sůl
Domácí pečivo:
vařené brambory ve slupce 400 g
plohrubá mouka 200 g
mouka na podsypání
prášek do pečiva 2 lžičky
máslo 100 g
sůl
vejce na potření
sezamové semínko nebo kmín na posypání
Postup
1

Tatarák z lososa: Lososa si omyjeme a naškrábeme najemno. Do masa přidáme nasekanou jarní cibulku a kopr, olivový olej (podle tučnosti ryby), citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl, pepř a zamícháme. Dáme na chvíli do ledničky a pak už můžeme servírovat s pečivem.


Sýrový tatarák: Eidam si nastrouháme na jemném struhadle a přidáme věci jako na masový tatarák: cibulku nakrájenou najemno, worcester, kečup, hořčici, mletou papriku, majolku, sůl, pepř a zamícháme. Dáme do ledničky a pak servírujeme s domácím pečivem.

2

Domácí pečivo z bramborového těsta: Den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a zpracujeme. Těsto rozdělíme na 14 - 16 kousků a z každého kousku si utvoříme bulku nebo upleteme housku. Ty na plechu pomažeme vajíčkem, posypeme sezamem apod. a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama