PO - PÁ v 17:50 na Primě

Maďarské halászlé – rybí polévka

Prostřeno XI (22) 17.6.2015 polévka Foto:

Halászlé je tradiční a prý výborná maďarská polévka, která má více podob. Většinou se podává čirá s kusem filetu kapra na dně talíře.

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Suroviny
větší kapr 1 ks
cibule 2 ks
zelená paprika 1 ks
rajče 1 ks
červená sladká paprika 3 lžíce
červená pálivá paprika 1-3 lžíce
kysaná smetana
sůl
Postup
1

Kapra nakrájíme na podkovy, vyřízneme hřbetní kost a vše vložíme do hrnce včetně hlavy a ploutví. Zalejeme dvěma litry vody, přidáme celou cibuli, celou papriku bez jader a oloupané rajče. Přidáme mletou červenou papriku, osolíme. Vaříme asi hodinu, než se maso začne rozpadat.

2

Odstraníme hlavu, ploutve a kosti a základ přecedíme. Zbytek masa rozemeleme a přidáme do polévky. Přidáme kyselou smetanu a mletou pálivou červenou papriku. Vaříme pět minut a na závěr přidáme 4-6 podkoviček a vaříme dalších 15 minut. Polévku ihned podáváme s kapičkou citronu.

Témata článku: Polévky, Ryby a mořské plody
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama